23 september: feest Duurzaam Wijkcontract

 

HoedGekruid vzw nodigt uit

 i.s.m. het gemeentebestuur van Etterbeek
& de organisaties uit de Wijk Jacht-Gray

voor

workshop " FLOWERSTICKMAN "

 tijdens het wijkfeest van het Duurzaam Wijkcontract

 

Het Duurzaam Wijkcontract (DWC) strekt zich uit van het Jachtkruispunt tot het Jourdanplein. Het is een unieke kans om de wijk nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen op het vlak van huisvesting, infrastructuur, openbare ruimten, leefmilieu en sociale cohesie. Het leefklimaat en het “beter samenleven” vormen de rode draad van dit DWC.

Deze dynamiek steunt grotendeels op de “drijvende krachten” van de wijk: inwoners, verenigingen, scholen, handelszaken, culturele actoren… Sommigen van hen werken zelfs rechtstreeks mee aan het DWC als projectpromotor.

De editie 2017 van het feest van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” zal plaatsvinden op zaterdag 23 september 2017 op de site van de pool “Intergeneraties” tussen de Pandhoflaan en de Oudergemlaan.

 Voor de gelegenheid zal de muur tussen de tuin van Maison des Enfants en de toekomstige ludotheek afgebroken worden zodat een van de verbindingen die voorzien is binnen het huizenblok nu al geopend wordt. Op die manier kunnen de inwoners en de gebruikers wennen aan de toekomstige inrichting van de pool “Intergeneraties”.

HoedGekruid vzw is aanwezig met een stand, info en animatie. Vzw HoedGekruid biedt tevens en workshop flowersticks maken aan.

De flowerstickman komt langs en leert jongeren en anderen met gerecycleeerd materiaal flowersticks maken. Met die zelfgemaakte flowersticks leren de jongeren dan zelf jongleren. 

Het feest zal hoofdzakelijk uit de volgende momenten bestaan:

-          14.00 u. – 18.00 u.: het uitstalraam van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” met stands, animatie en podium, in grote lijnen hetzelfde model als de vorige jaren;

-          18.00 u. tot 21.00 u.: overgangsmoment dat nog ingevuld moet worden;

-          21.00 u. tot 22.00 u.: een lichtstoet met de bewoners van de wijk (niet noodzakelijk op dezelfde plaats – nog te bepalen), die voorbereid wordt met een gespecialiseerd productieagentschap.

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >