28 september: debutentantenbal

 

HoedGekruid vzw

i.s.m. boekhandel De Zondvloed

nodigt uit voor

het Debutantenbal

met Maarten Inghels ( " De handel in emotionele goederen" ) ,
Roderik Six ( " Vloed " )  , 
Marnix Peeters ( " De dag dat we Andy zijn arm afzaagden " )

op vrijdag 28 september 

in boekhandel De Zondvloed, Onze-Lievevrouwestraat 70, 2800 Mechelen

 

VLOED:

 Een helse regen geselt al maanden de aarde. Vanaf het dak van een peda kijken vier studenten toe hoe de stad langzaam onder water loopt. Ze zijn de laatste bewoners, de rest is allang gevlucht. Overleven is een dagtaak geworden. Terwijl de jongeren de verveling verdrijven met seks, alcohol en de nieuwe synthetische drug Ultra kruipt het water onverbiddelijk omhoog.

 

DE DAG DAT WE ANDY ZIJN ARM AFZAAGDEN:

‘Nogmaals: men let even niet op, in het leven, men kijkt een paar tellen de andere kant uit, en de dag kan verwisseld zijn voor de pikzwarte nacht, de heerlijk dampende schotel met lievelingskost, waar men nietsvermoedend al een stuk van naar de mond aan het brengen was, kan veranderd zijn in een stinkende berg kak.’ Ziedaar de levenswijsheid die Werner Plöts al als tiener vergaard heeft.
Twee jaar nadat hij door zijn vader aan de schrale zorgen van de aartslelijke zusters Crique is toevertrouwd, trekt hij de wereld in. Met Orzas, een vadsige beer die een poot mist, aan zijn zijde sukkelt hij van de regen in de drop. Wie hij ook ontmoet, er wordt van de aimabele jongen geprofiteerd, hetzij voor geld, hetzij voor seks.

 

DE HANDEL IN EMOTIONELE GOEDEREN:

Luukas Kolibri ruimt de bezittingen van de doden op. Als je sterft, dan komt hij je spullen ophalen. Zijn beroep: handelaar in emotionele goederen. Een man gesteld op orde en netheid. Wanneer echter zijn eigen geliefde overlijdt, zinkt Luukas zelf weg in de onoverzichtelijke berg bezittingen die ze achterliet. Krampachtig probeert hij haar relicten te vergaren en steeds meer nestelt hun verleden zich in alle hoeken van zijn appartement, tot het schrijn uit zijn voegen barst.

 

Graag inschrijven via bestelling@dezondvloed.be

met vermelding " hoedgekruide deelname "

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >