30 maart: fietstocht Laak- en Neteroute

 
HoedGekruid vzw nodigt uit,

voor een fietstocht,

i.s.m. Masereelfonds Brussel en De Wilde Pedal

Zondag 30 maart 2014

 FIETSEN LANGS DE LAAK- EN NETEROUTE

Afspraak: 09.30 uur - bij Gaëtan Vandersmissen, Orteliusstraat 26, 1000 Brussel (nabij Maalbeek en de squares). Inladen van de fietsen. Gaëtan kan nog maximaal 6 fietsen op zijn aanhangwagen meenemen (+ 4 inzittenden).
Bij Eliane is er nog plaats voor 1 bijkomende fiets en 3 inzittenden (2 personen met plooifiets en 1 persoon met gewone fiets) - vertrek om 09.30u bij Eliane Pauwels, Ter Plaststraat 69, 1020 Laken (nabij Bockstael)

Vertrek uit Brussel: Met de fiets op/in de wagen/aanhangwagen rijden we, via Leuven en Aarschot, naar Westerlo, de Parel der Kempen. Na één uurtje rijden komen we aan in Westerlo bij café " Sooi van 't Hof " waar we na het ledigen van de auto/aanhangwagen/hoofd onze eerste koffie/biertje kunnen nuttigen met zicht op de Abdij van Tongerlo.

Vertrekplaats fietstocht in Westerlo - afspraak : 10u30 - café " Sooi van 't Hof " , Boerenkrijglaan 191, 2260 Westerlo.

Voorbereiding en begeleiding: Eliane Pauwels

Afstand: 53km - gemakkelijk parcours

Traject:
De vallei van de Grote Nete en haar zijrivier de Grote Laak vormt een fraai decor om in te fietsen. Deze Laak-en Neteroute vormt bovendien een prima kennismaking met  de Merode, het grensgebied tussen de Antwerpse en Limburgse Kempen en het Hageland. Bijzondere natuurgebieden zijn onder meer Provinciaal Groendomein Hertberg, Goor-Asbroek, het Laakdals Trichelbroek en de Kwarekken. De Laak- en Neteroute serveert verder heel wat opmerkelijk erfgoed, waaronder de kastelen van de familie de Merode in Westerlo, de Norbertijnenabdij van Tongerlo en Averbode, talloze stemmige kapelletjes en een Klompenmuseum met klompenbelevingspad (opent 1ste weekend van april). 
Via het knooppunt 83 eerst naar de Abdij Van Tongerlo, door iedereen gekend voor zijn "koperkleurig abdijbier met een zachte, zoetige aanzet, volmondig, met lichtdroge afdronk = Tongerlobier”.  Hier bevindt zich ook een copy van het welgekende "Avondmaal" van Leonardo da Vinci.
We fietsen naar knooppunt  84 centrum Westerlo om van daaruit de natuur in te vliegen langs de Nete (domein de Merode) waar men, ik inbegrepen, in lang vervlogen tijden, tijdens de zomermaanden lekker kon gaan zwemmen.
Dan naar 89 in Varendonk  - 47 - voor de dorstigen onder jullie, hier staat ergens een melkautomaat - 21 - via Langendijk naar Laakdal - 20 - 15 - We komen in het Limburgs fietsparadijs -14 - 17 - via Veerleheide, heel mooi natuurpunt en Klompenmuseum. - 18 - Abdij van Averbode, nu gekend voor zijn "stilte en rust" evenals vroeger zijn drukkerij met "Zonneland". Vanaf 22 april dit jaar  brengen ze een nieuw abdijbier, abdijkaas en abdijbrood op de markt. Jammer, we zijn weeral te vroeg.

-25- (22,50km afgelegd) WE GAAN ETEN!!!!!!
Fietscafé ’t Vraagteken, Westelsebaan 16 in Averbode
We mogen hier onze eigen boterhammetjes opeten.  Maar er zijn ook snacks, spaghetti en croque mijnheren en croque mesdames beschikbaar.
Nadien fietsen we terug naar punt -25- en hier kunnen we niet verder zonder eerst een LEKKER (wereldberoemd) IJSJE als dessert te nemen.
Dan naar -18- 56-19- hier fietsen we in de Langendonken in Wolfsdonk, weeral prachtig natuurgebied -87 - 12- we komen toe in Ramsel -94 - Westmeerbeek -85- Zoerle Parwijs via den Asberg en de Kwarekken terug naar -83-. 


Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht zodat we het vervoer van fietsers en fietsen zo optimaal mogelijk kunnen
organiseren. Inschrijven ten laatste op woensdag 26 maart2014 via e-mail aan brusselaar@gmail.com of telefonisch via Rohnny Buyens op 0476 54 58 69.
Opgelet: Laat ons ook weten hoe we jou kunnen bereiken (vast tel. of gsm)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------      
de Wilde Pedal [afdeling van het Masereelfonds] samen met Hoedgekruid vzw
p/a  Rohnny Buyens
Heizelstraat 134 bus 0.1
1020   BRUSSEL [LAKEN]
tel 0476 54 58 69
     

 

 
FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >