10 september: Brussel Anders Bekeken

 

 Linx+ en HoedGekruid vzw nodigen uit voor fietstocht

 

" Arm Brussel / Rijk Beeld "

 

i.s.m. HoedGekruid vzw en Masereelfonds vzw

De hoofdstad van Europa verandert razendsnel. De bevolking groeit zienderogen. Werkloosheid en armoede stijgen schrikbarend. De auto is de tiran van de stad.

Brussel was tientallen jaren tweetalig, Brussel is een halve eeuw multicultureel. Ook dat is veranderd. Brussel is nu de stad van de hyperdiversiteit. De Brusselaars proberen elke dag opnieuw op een beschaafde manier samen te leven.

Filip Van Zandycke en Geert van Istendael presenteren Arm Brussel / Rijk Beeld: een Brussels verhaal op basis van de foto’s gepubliceerd in het boek ‘Arm Brussel’ van Geert van Istendael. Een tocht langs 8 verschillende locaties: van aan het Ossegempark/Atomium, langs Victor Hugo en Louis Paul Boon, naar het Jubelpark, in het Warandepark en bij Baron Horta, aan het Justitiepaleis, naar den Abattoir tot in Het Goudblommeke in Papier waar de tocht eindigt.

Praktisch

We spreken af om 12u45 aan het Adolphe Maxmonument (aan het Louis Steens plein op de Eeuwfeestlaan) vlakbij het Atomium.

We vragen de deelnemers om stipt op tijd te zijn, om 13u beginnen we de lezing / fietstocht in het nabije Groentheater.

We fietsen door Brussel onder deskundige begeleiding van Filip en het Linx+ team en eindigen rond 17u aan het Goudblommeke in Papier in de Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel. Breng uw eigen fiets mee!

in samenwerking met Hoedgekruid en Masereelfonds.

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >