07 juli: MIMESIS in Subotica - de tentoonstelling.

Op woensdag 7 juli 2010 opende - in aanwezigheid van HoedGekruid vzw - de nieuwe tentoonstelling van Studio Medijala in het stadhuis van Subotica. Meer dan 100 bezoekers kwamen een kijkje nemen naar de kunstwerken van studenten en artiesten. De tentoongestelde werken werden gemaakt tijdens de workshops gegeven door Studio Medijala.

Tijdens de opening liepen de kunstenaars, met een masker op, kriskras door het publiek.
Anna Patarcic, directeur van de Stichting FOKUS Cultuur, opende deze expo.

Met deze tentoonstelling rondt Goran Vuletic, schilder-tekenleraar en drijvende kracht achter Medijala, de voorjaarscyclus van de Studio af.

Verschillende technieken komen aan bod op deze expo: tekeningen, schetsen, schilderijen,  bouw-en beeldhouwkunst, droge pastels, aquarrellen, houtskool, inkt, klei, draad, plastiek, kantwerk. In het atelier van Studio Medijala ontwikkelen de kunstenaars een combinatiestijl van waaruit interessante wisselwerkingen ontstaan: van esthetische comics, over het surrealisme tot klassieke cartoons en abstracte composities, gebracht op verschillende soorten dragers.

Buiten, bij de ingang tot de expo, stond de "Indigo-familie" te pronken (noot van HoedGekruid vzw - zie ook foto's 2010 - mimesis ' in het museum ' ).
De Indigo-familie bestaat uit drie "antropomorfische" figuren, gevlochten in een ijzeren raamwerk en van binnenuit verlicht.
(noot van HoedGekruid vzw - bovenstaand verslag is overgenomen van Subotica Info )

Een fotoverslag van de opening vindt u hieronder.

De werken in detail kunt u zien in de rubriek ' de kunstwerken ' .

De indigo-familie valt te bewonderen in de rubriek' in het museum ' .

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >