27 oktober 2009: The Balkans & Europe

Muharem Bazdulj en Johan de Boose ontmoetten elkaar op dinsdag 27 oktober 2009 om 20:00 in Passa Porta, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Een fotoverslag vindt u onderaan deze pagina.

Journalist en ICORN resident Dejan Anastasijevic treedt als gastheer op in een nieuw reeks gesprekken 'The Balkans & Europe'. In deze reeks ontvangt hij telkens een schrijver uit voormalig JoegoslaviŽ. Samen met een spreker uit Vlaanderen of Nederland stellen ze stereotypen over de Balkan en Europa ter discussie. In de tweede aflevering van de reeks ontvangt Anastasijevic de Bosnische auteur Muharem Bazdulj en de Vlaamse schrijver, dichter, journalist en slavist Johan de Boose.

Dejan Anastasijevic

Dejan Anastasijevic is onderzoeksjournalist en publicist. Hij startte zijn carriŤre als oorlogsverslaggever in Vukovar (1991) en BosniŽ (1992). Hij schrijft voor het Servische magazine Vreme, is freelance-correspondent voor Time Magazine en schrijft bijdragen voor onder meer Slobodna Bosna en The Guardian. Hij moest zijn vaderland ontvluchten omdat zijn kritische houding hem in diskrediet bracht bij de autoriteiten in Belgrado. Binnen het ICORN-programma [link: www.icorn.org] verblijft hij als gast van Passa Porta in Brussel.

Muharem Bazdulj

Muharem Bazdulj (1977) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de jongere generatie schrijvers in het voormalige JoegoslaviŽ. Hij woont en werkt in Sarajevo, hoofdstad van BosniŽ en Herzegovina. Bazdulj is als schrijver actief in een groot aantal genres, waardoor hij zich met recht en reden kortverhaalschrijver, romancier, dichter en essayist mag noemen. Daarnaast werkt hij als journalist en vertaler. Bazdulj publiceerde tot nu toe tien boeken. Zijn werk is vertaald in het Duits, Pools en Engels.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >