10/11/2011 tem 14/01/2012: 4 X B in Elsene

4 X B - four times B - for times to be

In aanwezigheid van zeven ambassadeurs uit Balkanlanden, vertegenwoordigers van Servië bij de EU en de Nato, twee afgevaardigden uit Belgrado-Servië, de schepen van  Nederlandstalige Aangelegenheden en de schepen van Stedenbouw van Elsene, verschillende gemeenteraadsleden, een afvaardiging van de Orde van manneken Pis, personeelsleden van de Nederlandstaige   ' biblioteka Nema problema(Bibliotheek Sans Souci), leden en sympathisanten van vzw HoedGekruid, werd op donderdag 10 november de expo   4 X B   geopend.

Deze expo - die reeds plaats had moeten vinden in Belgrado op uitnodiging van de Belgische ambassade (zie HIER) - legt een link tussen België, Brussel, Belgrade en Beograd (info: zie kalender 2011)

De lokale kunstenaar Filip Van Zandycke introduceerde als Blanc de Blanc de Elsene dichter / schrijver Jozef Estes. Die bracht drie verschillende vocale foto's: één in het Nederlands, één in het Frans en één in het Engels.

Schepen Pascal Dufour verwelkomde de aanwezigen.

De ambassadeur van Servië in Belgie, Z.E.H. Radomir Diklic nodigde iedereen uit tot de Servisch-Belgische receptie: Servische cevap en slivovic + Belgische vlaaien en Balegemse jenever als toetje.

Hieronder vindt u weldra een fotografisch verslag.

De expo loopt nog tem 14 januari 2012.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >