Van 01/07 tem 31/08: TEGEN DE STROOM IN - fotowedstrijd

De winnende foto (1ste prijs) is van Filip Van Zandycke met als titel
“Stuurloze rondvaart”
.


De jury bestond uit de Brusselaars Pascal Smet (Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel), Wijnand Plaizier (kunstkenner en uitgever) en Hannes De Geest (voorzitter vzw Curieus Brussel).

De jury omschrijft de foto als “een mooie foto met een goede compositie, waarbij de link tussen het kanaal en de stad bestaande is. Op enkele honderden meters van elkaar vinden we huisvesting, bureautorens en schroothopen. Er is wel plaats voor oud ijzer, maar de kinderen spelen op een vierkante meter beton, met hekken langs alle kanten, het onkruid naast de fles water is het enige groen op deze 'publieke' ruimte.”

De foto van Jean-Pierre Beké charmeert door de golven in het water: “het lijkt alsof ze veroorzaakt zijn door de verdwaalde wandelaars die op een mooi stukje van het kanaal slenteren. De fotograaf koos een bijzondere plek uit om vast te leggen, want het is één van de weinige plaatsen waar er ruimte gegeven wordt aan voetgangers. Het is spijtig dat deze boulevard langs een autostrade ligt en een hoge muur die de tuinen van het Koninklijk Paleis verbergen voor de wandelaars.” (zie ook fotogalerijonderaan deze pagina)

De derde prijs gaat naar Leen Cools met “Just(ice) Blue”, waarbij het Justitiepaleis heel klein in de verte is te zien, maar tegelijkertijd zo krachtig aanwezig is op de foto. (zie ook fotogalerij onderaan deze pagina)

In de fotogalerij onderaan de pagina, vindt u de hoedgekruide kanaalinterpretatie van Filip Van Zandycke.

Vanaf zondag 22 januari 2012 tem zondag 19 februari 2012 kunt u de foto's van Tegen De Stroom In bekijken in café Etcetera, Jules Maloulaan 26, 1040 Etterbeek (zie ook kalender 2012 op deze site)

  

Français English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >