17 tem 21 april: Balkan Trafik

 Hieronder vindt u aan audio verslag bij de NOS, een geschreven verslag bij De Groene Amsterdammer en een fotoverslag van HoedGekruid vzw.

 

 Wat Kan Europa leren van de Balkan

 Het Europarlement debatteert vandaag over de verdere uitbreiding van de Europese Unie met Balkan-landen. De regio staat in een kwaad daglicht, vanwege corruptie en politieke chaos. Op het Brusselse festival Balkan Trafik proberen kunstenaars uit Servië, Bosnië en Albanië dat beeld bij te stellen. Of dat lukt bij alle Europarlementariërs valt te betwijfelen. Een verslag van correspondent Tijn Sadée, bij de NOS.

 

Balkan - gekte in Brussel 

Brussel – Een grap die subtiel en grof tegelijk is. Het typeert muzikant en wereldster Goran Bregovic, aartsvader van de balkan beat. In een Brussels hotel maakt hij de balans op van de regio waar hij groot werd, het voormalige Joegoslavië. ‘Twee Joegoslaven lopen door een bos’, begint Bregovic, ‘als er plots één door een slang in zijn lul wordt gebeten. De ander haast zich naar de dichtstbijzijnde dokter die hem vertelt dat er niets anders op zit: het gif eruit zuigen. Hij keert terug naar zijn vriend in het bos en zegt: “Slecht nieuws. Er is geen remedie. Je zult sterven.”’   - verslag in De Groene Amsterdammer door Tijn Sadée

 

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >