04 oktober: Clausmarathon

Om de groten uit de wereldliteratuur onder de aandacht te houden, houdt Passa Porta jaarlijks een voorleesmarathon waarbij ťťn dag lang in verschillende talen wordt voorgelezen uit het werk van een meester. Na Borges (2007) en Kafka (2008) valt de eer in 2009 te beurt aan de vorig jaar overleden Hugo Claus. De Clausmarathon wordt gepresenteerd door Het beschrijf, Entrez Lire en deBuren.

Lezers en schrijvers brengen een dag lang een meertalige ode aan deze literaire duizendpoot die proza, poŽzie, theaterteksten, libretti en filmscenario's schreef.

Aan het slot van de avond neemt Veerle Claus de Nobele Prijs in ontvangst uit de handen van de Belgische auteurs Jean-Pierre Verheggen en Stefan Hertmans, die hem hulde brengen.

Met: Arno, FranÁois Beukelaers, Paul Claes, Eva Cox, Saskia de Jong, Jan Fabre, Thomas Gunzig, Pol Hoste, Caroline Lamarche, Astrid Lampe, Jef Lambrecht, Tom Lanoye, Chris Lomme, Friedl' Lesage, Pierre Mertens, Jeroen Olyslaegers, Piet Piryns, Mark Schaevers, Erik Spinoy, Alain Van Crugten, David Van Reybrouck, Guy Verhofstadt en vele, vele anderen.


Org. Het beschrijf, Entrez Lire, deBuren
De Clausmarathon is het slotevenement van het kunstenfeest BRXL BRAVO

Een beeldige covermarathon vindt u hieronder.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >