05 tem 09 juni: festival Matongé_Europe

een fotoverslag van dit festival vindt u in de rubriek foto's 2013,
of klik hier:       05-06-2013     /      07-06-2013     

 

vzw HoedGekruid vzw

(i.s.m. Gemeenschapscentrum Elzenhof, Verbindingsbureau Bruusel-Europa vzw, t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e. , vzw Kuumba - Vlaams-Afrikaans huis)

nodigt uit

 FESTIVAL MATONGE-EUROPE van 05 juni tot en met 09 juni 2013
 

De Europese wijk en matongé liggen geografisch vlak naast elkaar, maar zijn socio-economisch totaal verschillende wijken. De Troonlaan vormt de scheidingslijn. In beide gevallen zijn het vooral de gebruikers van de wijk die het imago van de wijk kleuren. Over beide wijken bestaat er een heel eenduidig, monolithisch beeld. Dit project wil echter ingaan op de diversiteit die aanwezig is in deze wijken en wil de gebruikers/bewoners van beide wijken met elkaar in contact brengen.

Het  Festival Matonge-Europa wil ontmoeting stimuleren tussen bewoners en gebruikers van twee wijken: de Matongewijk en de Europese wijk. Van 5 tot 9 juni ontmoeten ze elkaar tijdens een stadsparcours, een parade, een concert, maar ook tijdens een heus bal moderne, een artistiek minivoetbaltornooi en een forum/brunch over de clichés van het verschil.

Bewoners en bezoekers van beide wijken leven samen, maar ook naast elkaar. Waar liggen de barrières? Hoe rigide is een onzichtbare grens? Hoe sterk zijn de clichés? Wie steekt er over? Net dàt wenst het festival te ontdekken!  Want in Brussel liggen Europa en Afrika vlak naast elkaar. Ze worden hier niet gescheiden door een eindeloze zee.

Het volledige programma vindt u op de website http://www.festival-matongeurope.be

Infopunt voor het festival:
Kuumba, Vredestraat 55, 1050 Elsene
14u-18u – tel. 02 503 57 30 – Metro: Naamse Poort – Bus: 71 & 54 halte: St-Bonifaas

HoedGekruid vzw animeert het forum/debat op zondag 09/06/2013

 

" WERK - FEEST "

 (Voor info over het forumthema "werk-feest" , klik HIER).

Een atypisch debat of forum dat wordt vormgegeven door buurtbewoners en waarbij ontmoeting centraal staat. Hoe worden de Matongewijk en de Europese wijk gepercipieerd? Hoe kunnen de bewoners en gebruikers van beide wijken hun ‘samen-leven’ verbeteren?  Wat blijft er over als clichés met mekaar worden geconfronteerd? Aan de tafels ontstaan ideeën, overpeinzingen maar vooral ontmoetingen.

Bring &Share: breng een schotel mee of betaal 5 €

                    

 Het persbericht over het festival leest u HIER.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >