27 oktober: groene wandeling - deel 2

 

HoedGekruid vzw

i.s.m. Masereelfonds en De Wilde Pedal

nodigt uit voor de fietstocht

 

GROENE WANDELING - DEEL  2
(zuidwestelijk deel)

een fotoverslag van deze fietsocht vindt u in de rubriek foto's 2013 of klik hier    
 
" het mooiste moet nog komen",
of
 "als je het de vorige keer al de moeite waard vond,
dan valt in de tweede helft je mond misschien nog verder open…" 
(als je broek al niet afzakt)
 
Afstand: ca. 35 km  

Moeilijkheidsgraad: middelmatig tot beetje zwaar door de vele hellingen. Meestal rustige wegen en redelijk wat stukjes kasseiweg, helaas. 

Traject:

Eerst het goede nieuws: de omleiding aan de Veeweidekaai is voorbij, dus we kunnen meteen langs het kanaal verder tot de afslag naar Ikea en het Pajottenland. Kanaalindustrie, storten,  volkstuintjes, enkele verloren huisjes, de blauwe bunker van Ikea brengen ons naar de rand van het Pajottenland. Het mooie moerasreservaatje Vogelzang mogen en kunnen we als fietser niet door: wie als wandelaar wil terugkomen moet dit zeker eens bezoeken.

Nog goed nieuws: voorbij de Erasmus- campus is de nieuwe Gen-brug over de spoorweg open,dus kunnen we rechtstreeks door het golfterrein van Anderlecht naar het Pedepark . Vandaar klimmen we omhoog naar de Appelboomstraat waar we even afwijken om in de Appelboom te lunchen.

Na de versterking fietsen we verder door Neerpede, door de tuinwijk "Goede lucht", voorbij het  Westland shopping center, een steile klim naar de tuinwijk van Moortebeek, de Ninoofsesteenweg over naar het Scheutbos, waar de Galloway koeien lui liggen te herkauwen. Ze zien er vredig uit, maar let toch maar op: we zijn hier in Molenbeek ;-).

Voorbij het kerkhof van Berchem en het Kattebroek (ook weer enkel open voor voetgangers) en via de Zavelenberg trappen we naar Ganshoren waar het Moeras van Ganshoren en Jette en het park van Boudewijn me telkens weer verbazen. (aan het einde van het Boudewijnpark waren er werken en een omleidingsbordje, maar dat moeten we negeren: ik heb het gevolgd en kwam weer aan het begin van
het park uit…blijkbaar hangt dat er voor de mensen die uit de andere richting komen…)

We naderen nu de Heizel, waar we richting Atomium rijden, maar via het Amerikaans theater afslaan richting Heembeek en Schaarbeek. 

Even opletten, want na het AT duiken we door een lage tunnel- bukken!- richting tramsporen, waar we via de middenberm de Pagodenlaan bereiken (wie echt stoer wil doen, mag hier ook de trappen nemen, maar dat is niet de bedoeling).
En dat is het dan: de Pagodenlaan brengt ons voorbij het Chinees paviljoen weer aan het kanaal bij de Van Praetbrug.

Ongeveer 33 à 25 kilometer, maar we hebben ruim de tijd: ik heb er ongeveer vier uur over gedaan van Schaarbeek tot Schaarbeek (via het centrum), middagmaal in den Appelboom inbegrepen…

Praktisch: 
 
Afspraak in de Walvis om 10 uur, vertrek rond half elf.

Vroeger is niet nodig: van aan de Veeweidekaai (zo'n 25 minuten van de Walvis) is het een uurtje fietsen tot aan de  Appelboom.

Opgelet:
   vergeet niet dat in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober het zomeruur wijzigt in het winteruur!!!

Voorbereiding: Alex Hetwer (met morele steun van Krista en Lieve)

Inschrijven: Inschrijven gewenst. 

Indien je wenst te eten in "De Appelboom", dan is het noodzakelijk vooraf (voor donderdag 24 oktober 2013) in te schrijven. 

Picknick is niet toegelaten (ook niet op het terras). 

Deelneem(st)ers met (eigen) boterhammen kunnen daar in de buurt wel een grasveldje vindenom ze op te eten, bij de Luizenmolen bvb, of eventueel op een bankje in het Pedepark, een kilometertje voor den Appelboom.

Inschrijven kan tot donderdag 24 oktober 2013 via email naar brusselaar@gmail.com of via telefoon bij Rohnny Buyens op nummer 0476-54 58 69.

OPGELET: Laat ons ook weten op welk telefoonnummer (vast of gsm) we je kunnen bereiken.

 Maaltijden in den Appelboom schommelen tussen iets minder dan tien euro (spaghetti,  boterhammen, omeletten enz.) tot meer dan 20 euro (vlees- en visgerechten). 
Alex heeft er lekkere braadworst met spek en stoemp gegeten voor iets meer dan dertien euro.   Vriendelijke bediening.

 

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >