23 september: feest Duurzaam Wijkcontract

 

HoedGekruid vzw nodigt uit

 i.s.m. het gemeentebestuur van Etterbeek
& de organisaties uit de Wijk Jacht-Gray

voor

workshop met de  FLOWERSTICKMAN

&

met graffitiman Encq

 tijdens het wijkfeest van het Duurzaam Wijkcontract

 

HoedGekruid vzw is aanwezig met een stand, info en animatie.

HoedGekruid vzw biedt twee workshops aan:

1. De flowerstickman komt langs en leert jongeren en anderen met gerecycleeerd materiaal flowersticks maken. Met die zelfgemaakte flowersticks leren de jongeren jongleren.

2. Encq komt langs en leert jongeren hoe ze hun eigen graffiti tag kunnen maken. Wie gratis wil deelnemen aan deze workshop brengt eigen materiaal mee: t-shit, koekendoos, een vers gewassen onderbroek, een grootmoeders handtas, ... Je eigen graffitiparty dus.

HoedGekruid vzw presenteert verhalen uit de boeken "Arm Brussel", "Literary Ark 2011", "Literary Ark 2012".

Op de HoedGekruide infostand kan u proeven van Servische slivovica en Armeense cognac.

Uit het HoedGekruide project " Stadsfotograaf Brussel Hoofdstedelijk Gewest " & " Etterbeek: Op De Hoek Van Mijn Straat " kan je op de stand van HoedGekruid vzw meer dan 500 fotoprints bewonderen (en aankopen t.v.v. HoedGekruid vzw).

HoedGekruid vzw houdt grote boekenverkoop: alle boeken aan 2 euro per stuk, t.v.v. vzw HoedGekruid.

----------------algemene info over Duurzaam Wijkcontract--------------

Het Duurzaam Wijkcontract (DWC) strekt zich uit van het Jachtkruispunt tot het Jourdanplein. Het is een unieke kans om de wijk nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen op het vlak van huisvesting, infrastructuur, openbare ruimten, leefmilieu en sociale cohesie. Het leefklimaat en het “beter samenleven” vormen de rode draad van dit DWC.

Deze dynamiek steunt grotendeels op de “drijvende krachten” van de wijk: inwoners, verenigingen, scholen, handelszaken, culturele actoren… Sommigen van hen werken zelfs rechtstreeks mee aan het DWC als projectpromotor.

De editie 2017 van het feest van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” zal plaatsvinden op zaterdag 23 september 2017 op de site van de pool “Intergeneraties” tussen de Pandhoflaan en de Oudergemlaan.

 Voor de gelegenheid zal de muur tussen de tuin van Maison des Enfants en de toekomstige ludotheek afgebroken worden zodat een van de verbindingen die voorzien is binnen het huizenblok nu al geopend wordt. Op die manier kunnen de inwoners en de gebruikers wennen aan de toekomstige inrichting van de pool “Intergeneraties”.

 

Het feest zal hoofdzakelijk uit de volgende momenten bestaan:

-          14.00 u. – 18.00 u.: het uitstalraam van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” met stands, animatie en podium, in grote lijnen hetzelfde model als de vorige jaren;

-          18.00 u. tot 21.00 u.: overgangsmoment dat nog ingevuld moet worden;

-          21.00 u. tot 22.00 u.: een lichtstoet met de bewoners van de wijk (niet noodzakelijk op dezelfde plaats – nog te bepalen), die voorbereid wordt met een gespecialiseerd productieagentschap.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >