25/10 t.e.m. 04/11: Filem'On kinderfilmfestival

 

 HoedGekruid vzw nodigt uit voor

 

Filem'On kinderfilmfestival

 

 

 

 

Uitnodiging - Aankondiging

25.10 > 04.11.2017

Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek

Een initiatief van Filem’On vzw


Het Brusselse Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek is dit jaar toe aan de 11de editie.
Van 25 oktober tot 4 november 2017 nodigt Filem’On vzw kinderen en jongeren uit op een uniek cinematografisch avontuur, dankzij een aanbod van meer dan 130 binnen- en buitenlandse topfilms, in alle genres en formaten. Met een programmatie vóór en tijdens de herfstvakantie willen de organisatoren zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven een film mee te pikken: het festival richt zich dit jaar dan ook op scholen, jongerenverenigingen én families.


Klassiekers en nieuwe producties

De rode draad doorheen de selectie analoge en digitale films is ‘reis doorheen de tijd’. Daarom staan deze editie heel wat filmklassiekers op het programma, zoals “Back to the future”, “Toto le héros”, “Les maîtres du temps” en “The Neverending Story”.  


Er komen ook gloednieuwe producties aan bod, met vaak hedendaagse thema’s:

  • De nieuwe magische toverlantaarnshow “Ko met de Vlo” van het gezelschap Lichtbende, een spektakel voor de ganse familie (leeftijd 4+).

  • In avant-première de animatiefilm “Gruwelijke Rijmen”, op basis van het boek van Roald Dahl (leeftijd 8+).

  • In avant-première de Duitse film “Goodbye Berlin (Tschick)”, van de regisseur Fatih Akin van Gegen die Wand (leeftijd 12+).

  • In de competitie ‘Mundi’ de Frans-Burkinese productie “Wallay”, die al tijdens de Berlinale van dit jaar werd gescreend (leeftijd 12+).

  • In de competitie ‘Kortfilm’ een selectie van documentaires waaronder de nieuwe kortfilm van Nic Balthazar “Wij zijn mensen” (leeftijd 18+).


Het volledige programma is beschikbaar op de festivalwebsite
http://filemon.be/festival/#programma-2017.


Nationale en internationale tienerjury

Filem’On vzw maakt deel uit van de vaste jury van de European Film Award (EFA, Young Audience Award) en nodigt daarom een internationale jongerenjury uit naar het festival in Brussel. Deze jongeren komen uit Polen, Roemenië, Bosnië, Luxemburg en Duitsland en zullen, samen met een nationale tienerjury, de competitiefilms beoordelen en per categorie (kids, kortfilm, mundi, teens) een winnaar kiezen. De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden op 4 november in Cinema Galeries. Tijdens het filmfestival komen ook heel wat regisseurs hun film voorstellen aan het publiek in de zaal.

Meer dan een filmfestival

Filem’On vzw stelt zich als doel kinderen en jongeren kennis bij te brengen over film en media. Het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek biedt een rijk en gevarieerd aanbod aan films, aangepast aan alle leeftijden, die bij sommige jongeren de passie helemaal zullen aanwakkeren. Voor hen worden in de periode van het filmfestival ook allerhande workshops georganiseerd. Zo is er een workshop “Kidz Connected” waar kinderen hun boodschappen kunnen ontwikkelen aan de hand van de nieuwste technologieën en media. En in de workshop “Reportersclub” zullen tieners leren als echte journalisten verslag uit te brengen van het filmfestival.


Meer informatie over de workshops: http://filemon.be/festival/#tab-workshops.


FilemKing in Gent

Het ‘Filem’-concept breidt uit, en daar zijn we fier op. Filem’On vzw sloeg de handen in elkaar met de Gentse vzw Ecorisa en dit mondde uit in hoogsteigen Gents filmfestival: FilemKing (28 oktober tot 2 november). Tijdens FilemKing in Gent wordt een selectie van de films van het Brussels festival aangeboden en krijgen kinderen ook de kans deel te nemen aan allerhande workshops.  


Meer informatie over FilemKing: http://filemon.be/filemking/#programma.

 

Enkele data

25.10 - 04.11 Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek

25.10 Officiële opening Internationaal Filmfestival in Bozar, Brussel

28.10 Officiële opening FilemKing in Studio Skoop, Gent

01.11 Onthaal van de internationale tienerjury in Brussel

04.11 Slotfeest filmfestival in Cinema Galeries, Brussel

 

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >