22 april: The Balkans & Europe IV

Radoslav Petkovic

Dejan Anastasijevic (Time) ontvangt op donderdag 22 april 2010 - 20.00 uur twee schrijvers, Radoslav Petkovic & Antonije Zalica.

Ontmoetingen in Passa Porta, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Toegang gratis. Reserveren aanbevolen: info@deburen.eu of 02 212 1930

Radoslav Petkovic

Journalist Dejan Anastasijevic (Time) ontvangt twee schrijvers voor een gesprek over de cultuur van Europa en de Balkan. Radoslav Petkovic debuteerde in 1979 met de nog onvertaalde roman Put u Dvigrad (de weg naar Dvigrad). Een deel van zijn oeuvre is vertaald naar het Frans. Antonije Zalica is schrijver en filmmaker. Hij studeerde vergelijkende literatuurwetenschap en filosofie. In december 1993 verliet hij zijn geboortestad Sarajevo, tegenwoordig woont hij in Amsterdam.

The Balkans & Europe
In deze vierde aflevering in de reeks The Balkans & Europe ontvangt gastheer Dejan Anastasijevic opnieuw twee schrijvers voor een gesprek over het culturele klimaat van de Balkan in het post-Joegoslavische tijdperk.

Radoslav Petkovic (Belgrado, 1953) publiceerde verscheidene romans en won enkele belangrijke literaire prijzen in zijn geboorteland. Een deel van zijn oeuvre is vertaald in het Frans. Hij vertaalde werk van o.a. Tolkien, Defoe en Stevenson uit het Engels in het Servisch. Zij verhalen werden opgenomen in verschillende bundels, zowel in Servië als daarbuiten.

Antonije Zalica (1959, Sarajevo) studeerde algemene literatuurwetenschap en filosofie. Hij schrijft verhalen, gedichten en toneelstukken en nam enkele korte films op, waarvoor hij in 1994 de Felixprijs van de European Film Academy ontving. In december 1993 verliet hij Sarajevo en tegenwoordig woont hij in Amsterdam. Zijn boek Gele sneeuw verscheen in 2001 in Nederlandse vertaling en werd ook gepubliceerd in het Pools en Duits. Zijn meest recente boek Bandiera Rossa verscheen in 2007 in Bosnië.

Na de onmoeting vindt u een beeldig fotoverslagje in de rurbriek FOTO'S.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >