02 maart: Dichters Dansen Niet & BITTERZOET

Een fotoverslag vindt u in de rubriek FOTO'S 2011.

Op 2 maart 2011 wordt het nieuwe boek van Serge van Duijnhoven gepresenteerd in Club Bitterzoet in de Spuistraat te Amsterdam.

AIGRE AMER is de titel – net als de plek van presentatie: BITTERZOET.  Een lyrische hommage aan zanger, liedjesschrijver, erotomaan en artistiek fenomeen Serge Gainsbourg.

Op deze avond van de tweede maart, tevens de sterfdag van Gainsbourg (die dan precies twintig jaar dood zal zijn), geeft Dichters Dansen Niet  i.s.m. Uitgeverij Nieuw Amsterdam een concert met uiterst zinnelijke lyriek en muziek die de Franse zanger op het lijf is geschreven.

Daarna worden er geheel in stijl Franse plaatjes gedraaid door oa. Guuzbourg, zal singer-songwriter Rick Treffers een afscheidsoptreden verzorgen, en entameert De Groene-illustrator Gabriël Kousbroek een geanimeerde Karaoke-discoshow met chansons die van Gainsbarre-achtig commentaar worden voorzien door het Haagse no-nonsense duo Motortoaster.
Bosz de Kler neemt met accordeon de Franse honneurs waar aan het begin van de avond, tijdens een lichtvoetige hommage aan Boris Vian en nachtclub Milord L’Arsouille. Entrée zal vijf euro bedragen.

Als bijlage vindt u meer uit de aanbiedingsfolder van Nieuw Amsterdam. De komende uitgave van DDN (Vuurproef), zal naar verwachting over een jaar het licht kunnen zien. We gaan er enthousiast en gedecideerd mee verder.

Indien u vragen heeft omtrent boekingen, data, mogelijkheden voor optredens, enzoverder, neem dan conctact op met Fred de Backer of Serge van Duijnhoven.

Gedichten, nummers en video’s van de band kunt u beluisteren of bekijken via onze website op Reverbnation. Ook live concerten van DDN met improvisaties van Fred , Sainkho Namtchylak (keelzang uit Tuva), Uli Sobotta (eufonium) en jazzlegende Ali Haurand (contrabas) zijn daarop gratis en gemakkelijk af te spelen.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >