t.e.m. 20 januari: Derroll Adams - tentoonstelling

Derroll Adams overleed tien jaar geleden (Antwerpen 27 November 2000).
De meeste mensen kennen Derroll Adams als "The Banjo Man" waar Donovan nog over zong.
 

Derroll Adams, een Amerikaanse singer-songwriter en folkmuzikant, geboren in Portland, Oregon, vertoefde de helft van zijn leven in België, in Brussel en Antwerpen. Als kind begon hij te spelen op de vijfsnarige banjo. Dat instrument was een liefde voor het leven. Het meest opmerkelijke was de zachtheid waarmee hij speelde. Niet vanzelfsprekend bij een instrument als de banjo. Voeg bij die zachtheid een zware, warme stem en je ziet het bijna voor je: iemand die zacht zingend en zacht spelend het publiek stil weet te krijgen.

Derroll Adams speelde o.a. samen met Ramblin Jack Elliott en met Pete Seeger. Donovan beschouwde hem als zijn leermeester. In ' Don't Look Back' is te zien hoe Derroll Adams Bob Dylan voorstelt aan Donovan (die de banjospeler met de getatoeëerde handen zelfs vereeuwigde in ' Epistle to Derroll ' ).

Weinigen weten dat Derroll ook een getalenteerd schilder en schrijver was.
Vanaf 27 november loopt de tentoonstelling "schilderijen en teksten van Derroll Adams in het Goudblommeke In Papier,Cellebroerstraat 55, 1000 Brussel.

Carine Fol, conservator van het museum ‘ art et marges ’, maakte een representatieve selectie van schilderijen en geschriften uit de nalatenschap van de weduwe Danny Adams.

Een fotoverslag van de vernissage (26/11/2010) vindt u in de rubriek foto's.

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >