08 mei: divine decadence

 

HoedGekruid vzw i.s.m. het kasteel van Gaasbeek en Abattoir Fermé

nodigt uit

voor de fietstocht met De Zachte Pedal naar en bezoek aan

 

Kasteel van Gaasbeek & expo Devine Decadence

op

Zondag 08 mei 2016

Divine Decadence, een tentoonstelling in samenwerking met het Mechelse theatergezelschap Abattoir Fermé, brengt vanaf 27 maart het decadente cultboek A Rebours van Joris-Karl Huysmans tot leven in het Kasteel van Gaasbeek.

Op het einde van de negentiende eeuw, de tijd van de industrialisering, ontsnapten de decadenten met schoonheid en kunst aan de voor hen banale werkelijkheid. Ook nu nog doorbreken kunstenaars heel wat maatschappelijke normen en taboes. Verschillende kunstwerken dompelen je onder in de luxueuze en soms duistere wereld van de decadentie. Met werk van onder andere Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Erwin Olaf, Gérard Rancinan, Félicien Rops, Kees Van Dongen en Jan Van Oost.

Op 9 april opent ook een grootse ‘Kunstkamer’ met werk van de Italiaanse schilder Roberto Ferri. Technisch en stilistisch gezien grijpt hij terug naar de grote barokke meesters, met klassieke thema’s en christelijke verhalen die hem buiten onze tijd lijken te plaatsen. Maar zijn glorieuze en gracieuze lichamen verraden een fascinerende schaduwzijde. Met klauwen, hoorns en vinnen muteren zij tot iets monsterlijks.

In het boek Divine Decadence gaan we op zoek naar de essentie van decadentie, met teksten van Luc Vanackere, Stef Lernous, Pol Dehert, Karel Vanhaesebrouck en Donald Kuspit. Bij aankoop van dit boek, gemaakt in samenwerking met Lannoo, ontvangt u een gratis toegangsticket.

Praktisch:

- vanuit Etterbeek: samenkomst om 09u aan de Sint-Antoonkerk, 1040 Etterbeek

- vanuit Anderlecht: afspraak om 10u aan metro Erasmus, 1070 Anderlecht

Route:

Vanuit Etterbeek fietsen we via Elsene en Sint-Gillis naar Anderlecht.Vanaf metro Erasmus volgen we de Lenniksebaan (licht glooiend) en de Brusselsestraat tot aan afslag Gaasbeeksestraat.

Afstand: 16km enkel

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >