21 november: wandeling " Is dit Molenbeek " ?

 

HoedGekruid vzw nodigt uit,
 
voor

 een wandeling door Molenbeek

i.s.m.   Brukselbinnenstebuiten      

 

Is dit Molenbeek?

De internationale pers loopt Oud-Molenbeek plat. Ze slagen er soms in om deze Brusselse gemeente op een wel heel zwart-witwijze te presenteren: no-go zone, terroristennest, broedplaats voor Syrië-strijders, vrijplaats voor extremisten... een stukje land waar niemand vat op lijkt te hebben. Elke nuance is zoek.
Brukselbinnenstebuiten wil graag helpen om het debat opnieuw op de rails te krijgen. Met een gratis verkenning in de wijk tussen kanaal, Leopold II-laan en Ninoofsesteenweg leggen we graag een veelkleurige laag op het zwart-wit beeld dat ingang vond.
Een Brukselgids voert u langs de Chien Vert, Bonnevie, L'Espoir, La Fonderie, maalderij Farcy en het Zavelzinneke en laat u zien hoe oude industriële glorie verviel en vervelde tot een stadsdeel waar migratie niet enkel de dynamiek definieert maar ook aan de toekomst bouwt. Over hoe 20.000 Oud-Molenbekenaars dagelijks werken aan een beter leven en een betere stad.

Te voet
Start: 14u, bovenaan metrostation Graaf van Vlaanderen, uitgang kant kanaal
Einde: 16u30, buurt Sint-Jan-Baptisvoorplein, waar u nog een thee kan consumeren bij de plaatselijk horeca
Deelname: gratis. Inschrijven is verplicht. Klik daarvoor hieronder op de knop 'reserveer'.

Meer detaillering bij de startplaats: het metrostation Graaf van Vlaanderen is gelegen in de Sinte-Mariastraat, tussen de Graaf van Vlaanderenstraat en de Koolmijnkaai, in Sint-Jans-Molenbeek. Dit metrostation ligt op metrolijnen 1 & 5 met rechtstreekse verbinding vanuit het Centraal Station.


FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >