24 tem 28 november: klimaatmars Brussel-Parijs

UPDATE d.d. 19/11/2015 !!!

Klimaatmars in Parijs afgelast, Climate Express & Klimaatcoalitie werken aan sterk alternatief in België

 

Op dinsdag 24 november vertrekken zoals gepland 330 fietsers met Climate Express Parijs. Deze symbolische fietstocht gaat nog steeds door. “Ook al kan de massabetoging niet doorgaan, wij sturen onze fietsende voorhoede naar Parijs. Ze zullen er de 6 eisen van Climate Express afgeven aan de delegatie die België op de klimaattop vertegenwoordigt”, zegt Bram Sercu. “Climate Express zal in overleg met partners NMBS, SNCF en Busfan de tickets van de trein en busreizigers in de mate van het mogelijke terugbetalen.” Climate Express hoopt dat de Belgische overheid de 10.000 Belgen alsnog mogelijkheid zal geven om hun stem te laten horen voor het klimaat.

 

HoedGekruid vzw i.s.m. Climate Express en talloze andere organisaties

roept op en ondersteunt mee:

                                   
               Trap het af        

 

Al fietsend trappen we Climate Express in gang. Fiets, bakfiets, go-car... Alles op man- en vrouwkracht dat minder als 30 km/u rijdt. Een vijfdaagse tocht die je nooit meer zal vergeten!

Wanneer? 
     Dinsdag 24 t.e.m. zondag 29 november

 

Vertrekplaatsen?
-  Brussel (24 november)
-  Bergen (25 november)
 

Prijs? 165 euro

Route?

Eiind dit jaar vindt in Parijs een cruciale internationale klimaattop plaats. Het doel: een nieuw globaal akkoord om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te beperken. Ook de klimaatbeweging blaast verzamelen. We geven het startschot met een gigantische klimaatmars op zondag 29 november en sluiten de top af met een straf staaltje creatief verzet tijdens het weekend van 11 tot 13 december.
FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >