12 februari: liefde tussen de lijnen

 

VALENTIJNHAPPENING

met Stef Kamil Carlens & Tommy Wieringa & Maud Vanhauwaert

 

Op zondagmiddag opent Vrijstaat O. opnieuw de deuren voor de voortzetting van de illustere gekoppelde optredens van deBuren (denk aan Spinvis met Simon Vinkenoog en Isbells met Thomas Rosenboom). Ruth Joos (Radio 1) is gastvrouw van dit samengesteld programma met muziek en literatuur van de bovenste plank.

Stef Kamil Carlens solo

Stef Kamil Carlens is stichtend lid van de rockgroep dEUS en volgde daarna zijn eigen weg bij de groep Moondog Jr. (later omgedoopt tot Zita Swoon), een groep die telkens weer de muzikale grenzen verlegt. Tijdens zijn zeldzame en intieme solo-concerten keert Carlens terug naar de basis: een aantal gitaren, twee kleine keyboards en een mondharmonica. De set bestaat uit nummers uit het eigen repertoire, maar ook covers van onder meer Bob Dylan. Vorig jaar palmde hij hiermee al de Handelsbeurs in Gent in; Focus Knack had het toen over 'een hartverwarmende set die bewees dat Carlens' songs ook in hun meest afgekloven versies overeind blijven'. Een absolute topper in een unieke setting!

Tommy Wieringa

Voor de literaire noot deze middag zorgt de Nederlandse auteur Tommy Wieringa. Hij schreef onder andere de romans 'Alles over Tristan' (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, 'Joe Speedboot' (tal van nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Verder heeft Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep. In mei 2009 verscheen zijn roman Caesarion, een roman waarover het NRC Handelsblad schreef: 'Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort.'

Maud Vanhauwaert

Dubbeltalent Maud Vanhauwaert wankelt op de grens tussen podium en poëzie. Ze is gekneed uit de West-Vlaamse poldergrond en studeerde Woordkunst en Zakelijke Communicatie in Antwerpen. Ze is 'een hit in het poetry slam-circuit' en komt dat tijdens Liefde Tussen de Lijnen met eigen werk bewijzen. Maud leest ook graag voor uit 'De weg naar Egypte' (dichtbundel Gertrude Starink), dat die dag gepresenteerd wordt (Uitgeverij Het Balanseer).

Organisatie: Vrijstaat O. i.s.m. Toerisme Oostende en deBuren en de medewerking van HoedGekruid vzw

 12 februari om 15:00u

Vrijstaat O. , Zeedijk 10, 8400 Oostende

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >