15 maart: café Europa - Europeaan

WHAT IS A EUROPEAN?

 

Waarom we moeten weten wie we zijn, vóór we iets kunnen oplossen.

Gesprek en discussie geleid door Gareth Harding, directeur (Brussels programme, issouri School of Journalism).

" De meeste Europeanen hebben geen of weinig idee over waar de Europese Gemeenschap, binnen het wereldgebeuren, voor staat, wat de mensen uit de EU bindt, waar de Europese Gemeenschap vandaan komt, waar de Europese Gemeenschap naartoe gaat in de toekomst.

 Na meer dan 60 jaar Europese integratie, na meer dan 200.000 pagina's met wetteksten, en na een flinke (en nog steeds groeiende) stapel akkoorden, zijn we er in geslaagd een Europese Unie zonder Europeanen te bouwen. " (Gareth Harding, The Myth of Europe).

 

Donderdag 15 maart 2012 om 20u

Le Cercle Des Voyageurs, Lievevrouwbroersstraat 16-18, 1000 Brussel
(Ontmoeting in de bibliotheekzaal)
 

Schrijf je in voor deelname via  events@cafeuropa.eu

Georganiseerd door:
Café Europa Events in samenwerking met HoedGekruid vzw

CAFEUROPA vindt de traditie van koffiehuis opnieuw uit, precies op een cruciaal moment in de Euorpese geschiedenis. Omwille van de financiële crisis wordt vandaag namelijk de idee van de Europese identiteit bedreigd. Het doel van Cafeuropa is om alle burgers van Europa aan te moeidgen elkaar beter te begrijpen, en om het potentieel dat Europa in zich draagt te realiseren. Dit is van vitaal belang indien we willen overleven in een geglobaliseerde wereld die wordt gedomineerd  door multinational machtsblokken als de VS, China, Brazilië en India. Met dit initiatief hoopt Cafeurpa de Europeanen aan te moedigen om creatief te werken aan een betere toekomst.

 

HoedGekruid vzw is een bovenlokale sociaal-culturele vereniging erkend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.De vzw heeft onder andere als doelstelling:

"Art. 3. De vereniging heeft tot doel een venster op de wereld te openen door middel van artistieke initiatieven en door het leggen van linken tussen 'elders' en 'hier'."

De vzw HoedGekruid inspireert zich op de idealen van het Charter van de Verenigde Naties en verbindt zich in alle handelingen daar actief aan. De vzw HoedGekruid is niet gebonden aan politieke, godsdienstige en etnische strekkingen.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >