20/01 tem 06/02: HEROES

 Expo "Heroes" recht op onderwijs... een evidentie? in station Brussel-Zuid

Van 20 januari tot 6 februari loopt in de hoofdgang (ter hoogte van perron 11&12) van het station Brussel-Zuid de expositie HEROES, recht op onderwijs evident of toch niet?

Heroes is een eerbetoon aan al de sterke, maar tegelijk ook kwetsbare kinderen die blijk geven aan een buitengewone kracht in moeilijke situaties.

Via foto’s en getuigenissen krijgt u een impressie van het dagelijks leven vanstraatkinderen in Nicaragua. De reportage en expositie, gerealiseerd door Michèle Sennesael is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen straatkinderen (ook in Europa). Deze reportage vraagt aandacht voor de situatie van deze steeds groeiende groep kinderen.

Heroes zijn eveneens de schoolkinderen, van vijf meewerkende Gentse scholen, uit de verschillende netten. In het kader van de milleniumdoelstellingen worden deze niet enkel gesensibiliseerd maar tegelijkertijd wil ze de schoolgaande jeugd motiveren om het beste uit deze vorming te halen en ze als een springplank te zien voor hun latere carrière.

Fotografe Michèle Sennesael vertrok op eigen initatief en werkte als vrijwilligster bij ‘Las Hormiguitas’ in Nicaragua, een organisatie die zich het lot van de straatkinderen aantrekt. De foto’s die ze nam zijn een getuigenis van de dagelijkse bezigheden van straatkinderen.

Wil jij ook een held(in) zijn?

Steun Heroes en koop een foto

info: michelesennesael@hotmail.com

Praktische informatie

Data: 20 januari tot 6 februari 2012

Plaats: hoofdgang station Brussel-Zuid (ter hoogte van perron 11&12)

Openingsuren: dagelijks van 7.00 tot 20.00 uur

GRATIS TOEGANG

Meewerkende scholen uit Gent

de Wingerd, Freinetatheneum

Koninklijk Lyceum

PIHS, Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidsverzorging

Sint-Bavohumaniora

Sint-Lucas kunsthumaniora

In samenwerking met www.hoedgekruid.be vzw uit Brussel

info: michelesennesael@hotmail.com

Het idee, de foto’s, uitwerking en concept werden gerealiseerd door Michèle Sennesael. (Self-taught and self-funded) Ontwerp van het drukwerk door Sofiesticated .’Benieuwd hoe het bezielende logo van HEROES precies tot stand kwam, lees het hier.

Met de steun van NMBS-holding


 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >